Centrale pe lemn Combi


Calor Combi


Descriere

Cazanele CALOR, sunt cele mai performante centrale termice cu gazeificare ce utilizează sursa de energie regenerabilă - lemnul.

Cazanele CALOR sunt disponibile în două versiuni: o versiune cu aer insuflat, numită Calor-SF, care este modelul de bază, și o versiune cu aer aspirat, numită CALOR.

Versiunea CALOR-SF funcționează pe lemne cu ardere completă, cu flacara inversă, și cu o camera de combustie sub presiune, ventilatorul acestui cazan fiind poziționat în față.

Versiunea CALOR este modelul cel mai evoluat. Aerul ce întreține arderea intră în cazan prin depresurizare prin intermediul unui ventilator plasat în spatele cutiei de fum. Sistemul permite o combustie optimă, chiar și în prezența combustibililor solizi mediocri, evitând, de asemenea, în fazele de aprindere și încărcare , ieșirea fumului din cazan în camera centralei. Toate cazanele Calor prin aspirație sunt echipate cu o automatizare electronică care permite o modulare totală a vitezei ventilatorului, în funcție de temperatura fumului și a apei din cazan. Astfel, numărul de rotații per minut al ventilatorului se mărește sau se micșorează, acest lucru având un control perfect al aerului necesar arderii, implicit și un consum mai mic.

Ambele versiuni sunt disponibile cu corpul cazanului din oțel inoxidabil de 6 mm. Cazanele Calor, atât în versiunea cu aer insuflat, cât și versiunea cu aer aspirat, sunt disponibile la cerere, în versiunea COMBI. Această soluție permite folosirea în paralel și a combustibililor gazosi/lichizi. Cazanul cu versiunea alternativa poate acționa fie cu un arzător pe gaz metan, motorină, gpl, ulei ars și este poziționat în partea de sus a cazanului pe lemne, fiind controlat de aceeași automatizare electronică.

În interiorul corpului cazanului, scufundat direct în agentul termic, există o serpentină de siguranță, care, dacă este conectată la vana de descarcare termică, iar cazanul din diferite motive va ajunge la temperaturi prea ridicate (95- 98 grade), se va deschide, dând astfel drumul la apă rece și aducând temperatura din cazan la nivel scazut.

Se recomandă folosirea unui rezervor de apă (PUFFER) pentru acumularea căldurii și pentru funcționarea cazanului continuu modulat, evitând astfel atât pornirile și opririle dese ale cazanului cât și aciditatea din camera de ardere. Pentru a preveni ieșirea fumului din cazan în camera centralei în timpul în care se  încarcă magazia de lemne, cazanul are în partea de sus a magaziei de lemne o fantă, care este în legătura directă cu aspirația de gaze, care intră în funcțiune odată cu deschiderea ușii de sus. Această fantă există doar în construcția cazanelor CALOR cu aer aspirat.

Cazanul are o izolație care acoperă în întregime părțile fierbinți cu o grosime de 80 mm izolare, schimburile de temperatură cu exteriorul fiind minime. În scopul de a minimiza producerea de condens și pentru a menține cazanul  în temperatura optimă de funcționare, este recomandabil utilizarea unei vane de amestec.