Centrale pe lemn Combi


Calor Combi


Descriere

Cazanele CALOR, sunt cele mai performante centrale termice cu gazeificare ce utilizeaza sursa de energie regenerabila lemnul.

Cazanele CALOR sunt disponibile in doua versiuni: o versiune cu aer insuflat, numita Calor-SF, care este modelul de baza, si o versiune cu aer aspirat, numita CALOR.

Versiunea CALOR-SF functioneaza pe lemne cu ardere completa, cu flacara inversa, si cu o camera de combustie sub presiune, ventilatorul acestui cazan fiind pozitionat in fata.

Versiunea CALOR este modelul cel mai evoluat. Aerul ce intretine arderea intra in cazan prin depresurizare prin intermediul unui ventilator plasat in spatele cutiei de fum. Sistemul permite o combustie optima, chiar si in prezenta combustibililor solizi mediocri, evitand, de asemenea, in fazele de aprindere si incarcare , iesirea fumului din cazan in camera centralei. Toate cazanele Calor prin aspiratie sunt echipate cu o automatizare electronica care permite o modulare totala a vitezei ventilatorului, in functie de temperatura fumului si a apei din cazan. Astfel, numarul de rotatii per minut al ventilatorului se mareste sau se micsoreaza, acest lucru avand un control perfect al aerului necesar arderii, implicit si un consum mai mic.

Ambele versiuni sunt disponibile cu corpul cazanului din otel inoxidabil de 6 mm.Cazanele Calor, atat in versiunea cu aer insuflat, cat si versiunea cu aer aspirat, sunt disponibile la cerere, in versiunea COMBI. Aceasta solutie permite folosirea in paralel si a combustibililor gazosi/lichizi. Cazanul cu versiunea alternativa poate actiona fie cu un arzator pe gaz metan, motorina, gpl, ulei ars si este pozitionat in partea de sus a cazanului pe lemne, fiind controlat de aceeasi automatizare electronica.

In interiorul corpului cazanului, scufundat direct in agentul termic, exista o serpentina de siguranta, care, daca este conectata la vana de descarcare termica, iar cazanul din diferite motive va ajunge la temperaturi prea ridicate (95- 98 grade), se va deschide, dand astfel drumul la apa rece si aducand temperatura din cazan la nivele scazut.

Se recomanda folosirea unui stocator de apa (PUFFER) pentru acumularea caldurii si pentru functionarea cazanului continuu modulat, evitand astfel atat pornirile si opririle dese ale cazanului cat si aciditatea din camera de ardere. Pentru a preveni iesirea fumului din cazan in camera centralei in timpul in care se incarca magazia de lemne, cazanul are in partea de sus a magaziei de lemne o fanta, care este in legatura directa cu aspiratia de gaze, care intra in functiune odata cu deschiderea usii de sus. Aceasta fanta exista doar in constructia cazanelor CALOR cu aer aspirat.

Cazanul are o izolatie care acopera in intregime partile fierbinti cu o grosime de 80 mm izolare, schimburile de temperatura cu exteriorul fiind minime. In scopul de a minimiza producerea de condens si pentru a mentine cazanul in temperatura optima de functionare, este recomandabil utilizarea unei vane de amestec.